SĂ„ fungerar Loratadin


Warning: Undefined array key "random_ads_start_direction" in /home/htpse/sites/loratadin.se/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 1087

NÀr du drabbas av allergi, mot exempelvis pollen eller pÀlsdjur, utlöses ett Àmne i vÀvnaderna i kroppen.

Detta Àmne kallas histamin, och det Àr just det Àmnet som gör att du upplever besvÀr som rinnande ögon och nÀsa, klÄda och nysningar. För att fÄ bukt med besvÀren gÀller det att pÄ nÄgot sÀtt motverka den effekt som histamin ger, och ett sÀtt att göra detta Àr att anvÀnda en antihistamin.

Loratadin Àr en antihistamin, och det verksamma Àmnet som för övrigt ocksÄ heter loratadin, hjÀlper till att lindra effekten av det histamin som allergin löst ut i kroppen.

Detta gör att du snabbt kan uppleva lindring nÀr du tar Loratadin mot dina allergibesvÀr.

Snabb verkan med Loratadin

Trots att Loratadin Àr ett medel som inte krÀver nÄgot recept sÄ Àr det ett medel som ger snabb och mÀrkbar effekt.

Redan cirka 1 timme efter det att du tagit din tablett kommer du troligtvis att mÀrka en tydlig förbÀttring, och effekten sitter i cirka 24 timmar, vilket innebÀr att du varje dygn bara behöver ta en tablett, nÄgot som förstÄs Àr bÄde praktiskt och bra för hÀlsan.

Om du kommer pÄ att du glömt att ta Loratadin bör du inte försöka kompensera det genom att ta dubbel dos, det Àr bÀttre att du följer vanlig dos och tar en tablett eftersom detta brukar rÀcka för att ge önskvÀrd effekt.

Kroppen kan pÄverkas av Loratadin

Bortsett frÄn att Loratadin lindrar allergibesvÀr pÄverkar det vanligtvis inte din kropp speciellt mycket.

Vissa anvÀndare kan kÀnna sig trötta och sömniga, nÄgot som Àven kan pÄverka förmÄgan att köra en bil. Andra biverkningar som rÀknas som vanliga Àr huvudvÀrk och nervositet.

NÄgra biverkningar som Àr mindre vanliga, som drabbar fÀrre Àn 1 av 100 patienter, Àr sömnlöshet och ökad aptit.

Naturligtvis finns Àven nÄgra sÀllsynta biverkningar och dit hör bland annat yrsel, onormal leverfunktion, snabb hjÀrtrytm, hÄravfall och muntorrhet. Detta hör dock till ovanligheterna och visar sig hos fÀrre Àn 1 av 10 000 patienter som behandlas med Loratadin. Om du trots allt skulle drabbas av nÄgon av dessa biverkningar och upplever detta som ett problem sÄ bör du kontakta din lÀkare för att fÄ hjÀlp.

LÀkaren kan dÄ berÀtta hur du ska göra för att undvika dessa biverkningar, och om det skulle behövas kan du Àven fÄ hjÀlp att hitta en annan medicin med liknande effekt som kan tÀnkas vara mer lÀmplig i just ditt fall.