Clarityn 10 mg


Warning: Undefined array key "random_ads_start_direction" in /home/htpse/sites/loratadin.se/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 1087

Clarityn 10 mg – den normala dosen för de flesta

Clarityn 10 mg – vad är detta? Svaret är att det både är den vanligaste doseringen om du använder allergimedicinen Clarityn, och det också är den styrka som medicinen finns i då du köper den i tablettform.

Clarityn dosering

Om du är vuxen, barn över tolv år, och väger trettio kilo eller mer, är det dosen 10 mg du ska räkna med.

Du tar då kort och gott en tablett en gång om dagen. Snabbt och enkelt har du fått den rätta dosen. Detta är den dos du alltid ska använda om du köper medicinen utan recept, på apotek eller annan affär, där du kan köpa receptfria läkemedel, och om du är fullt frisk i övrigt.

Om du däremot planerar att ge medlet till ett mindre barn ska du absolut inte göra detta utan att det ordineras av läkare, och i dessa fall är det läkaren som bestämmer vilken dos du ska ge.

Clarityn finns också att få i flytande form, så kallad Clarityn sirap, vilket ofta passar barn betydligt bättre än tabletter.

Även då du använder denna form av medicinen är det 10 mg som gäller. För att få 10 mg av sirapen, tar du två teskedar. Använd helst den doseringssked som du får med i förpackningen. Då kan du vara säker på att du får exakt 10 mg av din medicin. Vanliga teskedar som finns i hushållet kan variera i storlek, och framför allt kan det vara svårt att fylla dem så att du vet att det är rätt dos. Använd därför den sked som är avsedd för ändamålet, så får du alltid dina tio milligram och behöver inte vänta längre än nödvändigt på effekten.

Du kan även nämna dosen i milliliter om du föredrar det. Sirapen innehåller 1 mg per ml, så 10 mg motsvarar alltså 10 ml, vilket är två teskedar.

Clarityn 10 mg – olika förpackningar

Clarityn kan du köpa i olika förpackningar.

Sirap säljs i flaska som kan innehålla 60, 70 eller 100 ml

Tabletterna, som alltså är på 10 mg styck, finns att få i en förpackning med 14 tabletter eller en med 28 tabletter.

Har du bara mindre besvär, som uppträder mer sällan, kan kanske en mindre förpackning vara bra, men om du ofta behöver ta din medicin är det nog klokare att köpa hem den större förpackningen direkt.

Om du använder sirapen är det bra om du antecknar när du öppnar flaskan, eftersom den ska användas inom en månad efter att du öppnat förpackningen. Sirapen är ljuskänslig, och du ska förvara flaskan i sin kartong när du inte använder den.

Flaskan har också ett barnsäkert lock, så att inte ett litet barn ska kunna få upp den och få i sig innehållet.

Du ska självklart även förvara dina Clarityn 10 mg tabletter utan räckhåll för barn.