Innan du tar Loratadin


Warning: Undefined array key "random_ads_start_direction" in /home/htpse/sites/loratadin.se/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 1087

Saker att fundera pÄ innan du pÄbörjar behandling med Loratadin.

Loratadin Àr, som du kanske redan vet, ett receptfritt lÀkemedel, vilket gör att det Àr lÀtt att glömma att det ÀndÄ finns vissa saker att tÀnka pÄ innan behandlingen drar igÄng. Receptfritt eller inte, det finns alltid vissa saker att ta med i beaktning nÀr en ny behandling ska pÄbörjas.

Det verksamma Àmnet i denna medicin heter, likt tabletten, loratadin.

I tabletterna finns Àven laktosmonohydrat, vilket gör att medicinen inte Àr lÀmplig för personer som Àr överkÀnsliga mot laktos, loratadin eller andra Àmnen i lÀkemedlet. Detta Àr viktigt att du tÀnker pÄ innan du tar medicinen, detta för att undvika oönskade allergiska problem.

DÄ bör du inte ta Loratadin

Det Àr inte bara allergi eller överkÀnslighet mot de Àmnen som finns i lÀkemedlet som gör att du bör undvika medicinen.

Det finns Àven andra tillfÀllen nÀr du bör vÀlja andra alternativ. Ett sÄdant tillfÀlle Àr under en graviditet. Oavsett om du Àr i ett tidigt eller sent skede av din graviditet sÄ bör du undvika att ta Loratadin, detta pÄ grund av att man inte har tillrÀckliga kunskaper kring hur medicinen pÄverkar fostret.

Om du ammar ditt barn bör du ocksÄ undvika Loratadin, dÄ man med sÀkerhet vet att loratadin gÄr över i mjölken och dÀrmed vidare till ditt lilla barn.

Att Loratadin innehÄller laktos gör att personer som lider av glukosmalabsorption, total laktasbrist och galaktosintolerans bör vÀlja en annan medicin istÀllet för Loratadin.

Loratadin och andra lÀkemedel

Tar du i dagslÀget nÄgra andra mediciner Àn Loratadin?

Oroa dig inte, det bör inte pÄverka effekten av Loratadin. Man har hittills inte funnit nÄgra som helst oönskade effekter vid samtidig behandling av Loratadin och andra mediciner. Som vanligt Àr det dock viktigt att du berÀttar för din lÀkare vilka mediciner du tar, inte minst för att denne ska kunna hjÀlpa dig om du skulle drabbas av nÄgra biverkningar.

SÄ pÄverkas din körförmÄga av Loratadin

I de allra flesta fall pÄverkas inte din körförmÄga alls nÀr du behandlas med Loratadin.

Det finns dock undantag, dÀr dÄsighet gör att det blir olÀmpligt att framföra fordon av alla slag. För att du ska kunna ta reda pÄ om du Àr en av de personer som drabbas av dÄsighet vid anvÀndning av medicinen Àr det viktigt att du tar dig tid att kÀnna efter hur du reagerar pÄ medicinen innan du sÀtter dig i bilen för att köra.

Detta gÀller frÀmst första gÄngen du tar medicinen, eftersom du sedan har bÀttre koll pÄ din egen reaktion pÄ lÀkemedlet.