Loratadin Actavis


Warning: Undefined array key "random_ads_start_direction" in /home/htpse/sites/loratadin.se/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 1087

Loratadin Actavis Àr en antihistamin dÀr verkningsmedlet Àr loratadin med styrkan 10 mg.

Tabletterna Àr runda och platta och fÀrgen Àr vit. PÄ ovansidan av tabletten stÄr bokstaven L. Företaget som innehar rÀttigheten till detta lÀkemedel heter Actavis Group PTC efh och de finns pÄ Island.

Precis som andra tabletter med verkningsÀmnet loratadin anvÀnds Loratadin Actavis till att ge lindring till patienter med allergiska reaktioner, som exempelvis snuva och klÄda samt ögonbesvÀr.

Du behöver inte gÄ till lÀkaren för att fÄ ett recept, dÄ dessa tabletter Àr receptfria och kan köpas pÄ i stort sett vilket apotek som helst. Om du kÀnner dig osÀker pÄ hur du bör anvÀnda tabletterna kan du be en farmaceut att förklara detta för dig.

Strunta i Loratadin nÀr du Àr gravid

Om du Àr gravid och besvÀras av allergi mot pollen, damm, pÀlsdjur eller nÄgot annat som ger besvÀr som rinnsnuva och klÄda bör du ta kontakt med sjukvÄrdspersonal som kan ge dig tips om bra lÀkemedel som inte medför nÄgra risker för fostret. Du bör undvika Loratadin Actavis eftersom detta eventuellt kan pÄverka fostret i magen.

Om du upplever allergiska problem medan du ammar ditt barn bör du ocksÄ be om rÄd angÄende lÀmpliga mediciner som kan anvÀndas utan risk för barnet du ammar. Loratadin Actavis förs över till modersmjölken, nÄgot som gör lÀkemedlet olÀmpligt att anvÀnda under den period du ammar ditt barn.

Om din lever har nedsatt funktion bör du rÄdgöra med din lÀkare innan du tar Loratadin Actavis mot dina besvÀr. Det kan hÀnda att du kan anvÀnda medicinen, men det kan bli aktuellt med en lÀgre dos.

Andra anledningar till att undvika detta lÀkemedel Àr om du lider av överkÀnslighet mot verkningsmedlet i medicinen, eller om du exempelvis Àr laktosintolerant, dÄ laktos finns i denna medicin.

Vanlig dosering av Loratadin Actavis

Oavsett om det Àr du sjÀlv som anvÀnder Loratadin Actavis eller om det Àr ditt barn som ska ges medicinen sÄ Àr vanlig dosering 1 tablett dagligen.

Effekten sitter normalt i under ett helt dygn, och i de flesta fall mÀrks en tydlig skillnad redan en timme efter det att medicinen intagits. Om det Àr sÄ att en lÀkare ordinerat medicinen av annan anledning Àn allergibesvÀr sÄ kan det hÀnda att det Àr en annan dosering som gÀller, och det Àr dÄ viktigt att du följer denna.

Detsamma gÀller om medicinen ordinerats till barn under 12 Är.

FÄ biverkningar av lÀkemedlet

Loratadin Actavis Àr ett lÀkemedel med mycket fÄ biverkningar.

NÄgra fÄ vanliga biverkningar finns, nÀrmare bestÀmt huvudvÀrk, trötthet och nervositet. Ett par mindre vanliga biverkningar gÄr ocksÄ att hitta, nÀmligen ökande aptit samt besvÀr med sömnlöshet. Bland de sÀllsynta biverkningar gÄr det att finna maginflammation, allvarliga allergiska reaktioner, hudutslag och förÀndrad hjÀrtrytm.

Precis som med andra lÀkemedel ska du genast ta kontakt med lÀkare om du fÄr besvÀr av biverkningar som hÄller i sig under en lÀngre tid, eller om biverkningarna orsakar stora besvÀr för dig.

Ofta gÄr det hela att lösa genom att doseringen av Loratadin Actavis förÀndras eller genom att du slutar anvÀnda medicinen.