Loratadin alkohol


Warning: Undefined array key "random_ads_start_direction" in /home/htpse/sites/loratadin.se/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 1087

NÀr du fÄtt Loratadin utskrivet av din lÀkare, har du kanske nÀr du kommer hem frÄgor som du inte tÀnkte pÄ att stÀlla till din lÀkare, till exempel kombinationen loratadin alkohol.

Eller kanske frÄgor som du av olika anledningar inte ville stÀlla.

En vanlig frÄga, som ocksÄ du kanske undrar över, Àr om du kan inta alkohol samtidigt som du behandlas med Loratadin.

Antagligen vet du att du oftast ska vara försiktig med alkohol om du Àter medicin. MÄnga gÄnger pÄverkas du av medicinen, samtidigt som ocksÄ alkoholen pÄverkar din hjÀrna och effekten kan vara svÄr att förutse. DÀrför Àr det mycket klokt att du har dessa funderingar och att du tÀnker dig för innan du tar ett glas nÀr du stÄr pÄ medicinbehandling.

Du kan nog se, om du tittar pÄ olika frÄgespalter eller forum, att mÄnga med dig stÀller samma frÄga.

Och det Àr inte bara du som fÄtt lÀra att alkohol och medicin aldrig fÄr blandas. Vad gÀller dÄ nÀr det handlar om just Loratadin, kanske du undrar.

Loratadin alkohol i kombination – Inga kĂ€nda faror

Loratadin Àr ett antihistamin som verkar dÀmpande pÄ histamineffekten i kroppen vid allergiska reaktioner.

Det Àr den enda effekt detta lÀkemedel har, och dÀrför pÄverkas inte medicinen av ett alkoholintag, och den effekt du fÄr av alkoholen pÄverkas heller inte av lÀkemedlet. Det finns alltsÄ inga som helst belÀgg för att det Àr farligt om du dricker alkohol under din loratadinbehandling, och dÀrför finns det heller inga restriktioner angivna frÄn lÀkemedelsverket eller tillverkare av Loratadin.

Din kropp, och framför allt din hjÀrna pÄverkas naturligtvis av den alkohol du dricker, och denna pÄverkan varierar frÄn person till person.

Hur du sjÀlv pÄverkas vet bara du, och just denna medicin kommer inte att förÀndra denna pÄverkan Ät vare sig det ena eller det andra hÄllet. Detta innebÀr att du kan anvÀnda alkohol Àven om du medicinerar med Loratadin, men du bör sjÀlvklart tÀnka pÄ att dricka med mÄtta. Detta Àr ett rÄd som alltsÄ inte specifikt ges vid alkoholintag tillsammans med Loratadin, utan detta Àr ett allmÀngÀllande rÄd. Om du dricker med mÄtta kan ett glas vin eller tvÄ vara till glÀdje, medan ett för stort intag av alkohol istÀllet kan stÀlla till problem.

PÄ dina funderingar kring hur Loratadin och alkohol gÄr ihop fÄr du alltsÄ ett lugnande svar, du kan lugnt ta ett glas vin till middagen, eller gÄ pÄ fest utan att behöva strunta i drinkarna, trots att du pÄ grund av dina allergiska bekymmer mÄste ta Loratadin samtidigt.

Klicka hÀr för att lÀsa mer om loratadin.